Tent huren Spanje: logo ontwerp voor HolidayTent

By webdesign | Diversen

dec 23

Tent huren Spanje. Maak daar maar eens een logo van. We kregen een opdracht van een tentverhuur bedrijf dat safarietenten verhuurt in Spanje met de naam HolidayTent. Waar denk je dan aan als je het woord HOLIDAYTENT ziet? Wij zagen meteen de A in het midden. HOLIDAYTENT. Met de A als uitgangspunt gingen we op zoek naar een tentje.

Op zoek naar de A

Hoewel we aanvankelijk aan een tentje dachten, kwamen we ook deze leuke campingtafel tegen:

Tafel sjabloon

Dit is toch een prachtige A ?

Dat vond de klant ook maar die wou toch écht een tentje. Maar er zijn tenten en er zijn tenten. Een klein tent icoontje bepaalt al snel de sfeer van een logo. Is het een tipi tent, een stoere militaire tent, een safaritent of een traditioneel tentje zoals we die allemaal herkennen.

1 2 3 4
safaritent huren

Stoere safaritent

safaritent

Stoere safaritent

tent huren Spanje

Traditioneel tentje

Tipi tent huren

‘Typisch’ tentje

Zoals je ziet is niet meteen elke tent ook gelijk een A. Eens even kijken hoe dat er uitziet in de tekst:

Tent huren Spanje

We bleven nog even zoeken naar de perfecte A. Gelukkig zijn er talloze gratis vector websites waar je icons kunt vinden die je dan ook nog eenvoudig in illustrator kunt bewerken. Zo kwamen we deze prachtige icons tegen, gratis en coypright free:

Tent icon

Welke lijkt het meeste op de A? Wij vonden de tweede het mooist. Deze tentjes waren in vector bestand in Adobe Illustrator eenvoudig los te maken en van kleur te wijzigen. Daarom gelijk wat kleur

Tent huren in Spanje

Ontwerpen is keuzes maken

Elke stap is een keuze. Maar het worden er steeds meer. De kleuren waren niet goed dus we gaan nu met een paar dingen tegelijk stoeien:

  • verschillende kleuren in de letters en het tentje
  • verschillende lettertypes
  • verschillende opvullingen zoals de zon en vogels, strand,water

Door de hoeveelheid opties volgen de logo versies elkaar snel op. We hebben er een kleine 200 gemaakt denk ik. Dat gaat best snel en bij elke stap maak je een keuze of je neemt een stap terug. Dit font wel, deze niet. Deze zon wel, deze niet…. streepje eraf, streepje erbij.

Camping Costa Brava

En misschien denk je wat een hoop stappen, maar wat we hier laten zien is nog maar een deel van alle versies die we gemaakt hebben. We zoeken steeds de uitersten op. Even proberen als we het helemaal zus doen of helemaal zo.

Camping Palamos

Het ene is te iel, het andere te vet. De kleuren nog een keer herzien. We komen in de buurt. De laatste loodjes wegen het zwaarst. Nog een versie, nog een en nog een.

Kindvriendelijke camping

En dan opeens …. zijn we er. De tent is goed, het font is goed, de kleuren kloppen. Het logo is af! Of zoals de klant zei: “We geven er een klap op!” Hoe vind je hem geworden?

Camping Palamos

Tent huren Spanje

Want daar ging het tenslotte om. Al deze stappen om tot het logo te komen van HolidayTent bepalen voor een groot deel ook de vormgeving van de website van ’tent huren Spanje’ http://holidaytent.eu. Een goed logo is het halve werk. De Safaritent van HolidayTent is een compacte/complete tent die plaats biedt aan 4 personen. De Safaritenten zijn splinternieuw en hebben een geweldig comfort. De Safaritent heeft een houten veranda waarop je heerlijk kunt relaxen.