Logo ontwerp met negatieve ruimte

By webdesign | Diversen

aug 19
Sjabloon logo walvis

Deze prachtige logo’s van de Franse Martigny Matthieu springen echt in het oog. Door te spelen met zowel de positieve als negatieve ruimte trekken zijn logo’s echt de aandacht. Door gebruik te maken van Negative Space komen de logo’s echt tot leven. 

Negative space logo

FedEx logo met pijltjeWist je trouwens dat in het FedEx logo een pijltje verborgen zit? Is het je ooit opgevallen? Dit is een mooi voorbeeld van negative space:

Negatieve ruimte is ontzettend leuk om mee te spelen. Je kent vast wel het voorbeeld van de vaas en het profiel van een gezicht:

Vaas gezicht negatieve ruimte

Logo ontwerper Martigny Matthieu maakt er echt een kunst van. Kijk maar:

Sjabloon logo stier Sjabloon logo vos Sjabloon logo steenbok Sjabloon logo vogel Sjabloon logo hond Sjabloon logo eekhoorn Sjabloon logo dolfijn Sjabloon logo paard met jockey Sjabloon logo krokodil Sjabloon logo stier Sjabloon logo walvis Sjabloon logo hond en kat Sjabloon logo zeehond Sjabloon logo puinguin Sjabloon logo wasbeer Sjabloon logo struisvogel Sjabloon logo kat en muis Sjabloon logo uil Sjabloon logo vos

Dit soort Sjabloon logo’s heten Stencil logo’s in het Engels. Met sjablonen kun je heel makkelijk tamponeren. Als je je logo zo laat ontwerpen dat het een sjabloon wordt dan kun je het overal op tamponeren. Op steigerhout, op stof etc.